Heräsin viime yönä klo kolmen aikaan hirveään huutoon. Se oli Hulina. Synnytys oli alkanut ja ilmeisesti äänestä päätelleen se otti Hulille aika koville. Nousin äkkiä ylös, Hulista tippui siinä samassa ensimmäinen pentu. Pentu tippui maahan ja siihen se jäi kun Huli meni äkkiä sängyn alle. Raukalla oli ilmeisesti niin kovat kivut, ettei halunnut olla lähelläkään kivun aiheuttajaa. Yritin tarjota pentua Hulille hoidettavaksi, Huli ei tehnyt elettäkään, että alkaisi pentua putsata. Aloitin siis itse kalvojen repimisen ja katkaisin napanuoran. Kuivasin pentua pyyhkeeseen, jonka jälkeen tarjosin sitä taas Hulin hoidettavaksi. Ei kelvannut vieläkään. Antoi se kuitenkin imeä, mutta ei nuollut tai muuten putsannut pentua. Ensimmäinen pentu syntyi siis klo: 3.10 ja on tyttö.

Seuraavan kerran sama huuto alkoi klo 3.25. Tällä kertaa sieltä pullahti poika ja Huli oli edelleen sitä mieltä, että nuo on jotain kauhimuksia, jotka aiheuttaa hirveää kipua, en koske. Sama homma ja putsasin itse pennun. Huli antoi kyllä molempien pentujen imeä, muttei kummemmin koskenut niihin. Olin jo vähän huolissani, että miksei se halua hoitaa niitä.

Sitten saatiinkin odotella hieman kauemmin ja huuto alkoi vasta klo 4.40. Syntyi toinen tyttö, joka oli selkeästi isompi kuin kaksi ensimmäistä pentua. Jouduin antamaan vetoapua, jotta pentu tuli ulos. Ja huuto Hulinasta oli sen mukainen. Huli alkoi samantien itse hoitaa pentua, oli ilmeisesti toipunut alkujärkytyksestä.

Sitten saatiin taas odotella ja odotella. Mahassa tuntui vielä jotain olevan, mutta mitään ei tapahdu. Pikkuhiljaa Huli alkoi ponnistamaan, mutta pentua ei kuulunut. Huli ponnistaa ja kalvot jo näkyy, mutta pentu ei tule ulos. Edellisestä pennusta oli jo yli kaksi tuntia, olin lieveästi sanoen kauhuissani "mitäs nyt tehdään". Huli ponnistaa ja kuuluu reps ja vedet lentää. Ilmeisesti siis pennun kalvot hajosi, mutta pentu ei tullut edelleenkään ulos. Siinä vaiheessa puhelin kouraan ja soitto päivystävälle. Setä puhelimessa sanoo, että odottele vielä rauhassa. Yritä siinä sitten olla rauhassa. Viiden minuutin kuluttua, Hulin ponnistaessa näkyy jo pentua ja huuto alkaa taas. Klo 6.55 syntyy kolmas tyttö, jouduin taas antamaan reilusti vetoapua, jotta pentu tuli ulos. Hulina alkoi hoitamaan myös tätä pentua heti itse.

Huli vaikutti rauhalliselta ja maha tuntui tyhjältä, joten ajattelin että se oli tässä. Soitan tutuille parit puhelut ja Huli hoitelee pentujaan. Lähdin keittämään kahvia ja taas alkaa huuto. Menen katsomaan ja Huli on juuri pinnistämässä vielä viidettä pentua ulos huudon saattelemana. Klo: 7.55. syntyi neljäs tyttö.

Synntys oli kaikista pisin ja vaikein mitä meillä on ollut. Välillä jo epäilin polttoheikkouksia ja ties mitä kauheuksia, mutta loppuejen lopuksi kaikki hyvin. Olen ollut mukana neljässä synnytyksessä ja koskaan ei narttu ole huutanut tuolla lailla kuin Huli. No onneksi Hulina toipui alkujärkytyksestä ja hoitaa nyt pentujaan antaumuksella.

Saldona siis 1 uros ja 4 narttua. Kaikki valkoisia ruskein merkein. Harmikseni kyllä, melko vaaleaa sakkia. Hulinahan on aika valkoinen, mutta pentujen isältä väriä löytyy, kuten myös Hulin isältä. Se ei vaan riittänyt ja väritykset seuraavanlaiset. uros: värikkäin, aika hilkulla ettei liikaa väriä. 1 narttu: ruskea silmä, ruskea korva, ruskea täplä hännän tyvessä ja kyljessä pieni läntti. 2 narttu: koko valkoinen. 3 narttu: ruskeat korvat. 4 narttu: väriä päässä molemmin puolin, muuten valkoinen.

Kuvia tulee jahka kerkiän..